Megosztás
BUDAPESTI KIRÁNDULÁS

NTP-TEHETSEG-23-0077 azonosító számú, „Együtt gyermekeink jövőjéért!” című pályázatának keretén belül  2024. március 26-án tanulóinkkal egynapos kiránduláson vettünk részt Budapesten. Először a Semmelweis Egyetem Semmelweis Ignác Többcélú Szakképző Intézményébe látogattunk el. Itt nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk. Kétféle foglalkozáson vehettünk részt. Az egyik a csecsemőgondozás volt, a másik pedig az újraélesztés, a stabil oldalfekvő helyzet, valamint a félrenyelt idegen test eltávolítása. Az iskola 11.-es diákjainak a bemutatója után mindenki kipróbálta ezeket az életmentő és gondozó lehetőségeket, amiket nagyon élveztek tanulóink. Az interaktív órák után megtekintettük a 3D nyomtatókat és gravírozó gépeket tartalmazó tantermet. Itt láthattuk, hogyan működnek a 3D nyomtatók munka közben. Egy kedves beszélgetéssel zártuk a látogatást és még finomságokkal is megvendégeltek bennünket az iskola dolgozói. Nagyon hasznos volt pályaválasztási szempontból az iskolával és az ott folyó oktatással, pályákkal való megismerkedés mindannyiunk számára.

Napunk második állomása a RaM-ArT Színház volt, ahol egy fantasztikus előadás keretében tekinthettük meg a Misi mókus című produkciót.
A hazafelé vezető úton a Duna rakpartján mentünk végig az autóbusszal, miközben Budapest nevezetességeit is megtekintettük: a dunai hidak egy részét, a Parlamentet, a Szabadság- szobrot, a budai árat, a Citadellát és a régi épületeket.

Nagy élmény volt mindenki számára ez a csodálatos és tartalmas nap Budapesten, melyet a pályázati programnak köszönhetünk.